Inbrekers proberen op tal van verschillende manieren bij uw woning naar binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, het forceren van de deur met een breekijzer, enzovoorts. Als woningbezitter probeert u er alles aan te doen om inbrekers zo goed mogelijk voor te blijven, zodat de kans minimaal is dat een inbraakpoging ook daadwerkelijk lukt. Helaas zal het in geen geval mogelijk zijn om een inbraak volledig uit te sluiten, waardoor het raadzaam is om een inbraak vooral te vertragen. Er zijn volgens een slotenmaker uit Oostende verschillende manieren om inbrekers te vertragen tijdens hun inbraakpoging, waar deze slotenmaker uit Oostende u in dit artikel graag meer over vertelt.

Sloten met een hoge SKG-rating

Het vertragen van een inbraak begint met de keuze voor sloten die een hoge SKG-rating hebben. Deze SKG-rating geeft aan in hoeverre sloten een inbraak kunnen vertragen. Des te beter deze SKG-rating is, des te sterker zal het vertragende effect ook zijn. Daarbij geeft de SKG-rating een indicatie van de kwaliteit van de sloten.

Een alarmsysteem installeren

Mocht het inbrekers toch lukken om uw woning binnen te dringen, dan wilt u ze zo snel mogelijk weer uit uw woning verjagen. Een alarmsysteem kan u hierbij helpen! Er zijn alarmsystemen die als geheel verkocht worden in bouwmarkt, maar veel beter is het om een alarmsysteem op maat samen te laten stellen door een slotenmaker. Een slotenmaker brengt de beveiligingsrisico’s van uw woning in kaart en zorgt voor een passende oplossing om deze risico’s af te dekken met beveiligingscomponenten.

Advies van een slotenmaker

Tot slot is het sterk aan te raden om het advies van een slotenmaker in te winnen. Het grote aantal verschillende soorten sloten en alarmsystemen maakt het vaak namelijk niet eenvoudig om een woning te beveiligen tegen inbraken. De ervaring van een slotenmaker kan hier goed bij van pas komen.