Wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het type woning wat je koopt (nieuwbouwwoningen, bestaande woningen, etc.), het formaat van de woning en de omgeving hiervan. In dit artikel geven we je drie tips, om verschillende nieuwbouwhuizen met elkaar te kunnen vergelijken. Door vooraf een goede vergelijking te maken, kun je een weloverwogen keuze maken! Houd hierbij niet alleen rekening met je eigen wensen, maar ook met die van je (toekomstige) kinderen. Zij moeten zich immers ook thuis kunnen voelen in de woning!

Tip 1: zoek naar een geschikte omgeving voor je gezin

Het vergelijken van nieuwbouwprojecten begint vaak bij het vergelijken van de omgeving waarin een nieuwbouwproject wordt aangeboden. Kies je voor een project aan de rand van een grote stad, of neem je juist een woning in een kleiner dorp? Onder meer de leeftijd van je kinderen kan hierbij bepalend zijn. Veel gezinnen vinden het een prettig idee, als hun kinderen de ruimte hebben om op straat te spelen.

Tip 2: kijk naar de status van een nieuwbouwproject

Ook kun je projecten vergelijken op basis van hun status. Het ene project moet nog beginnen, terwijl het andere project vrijwel volledig gerealiseerd is! Des te eerder je interesse in een project toont, des te meer kun je vaak ook nog aan je toekomstige woning veranderen. Het nadeel hiervan is echter wel, dat je nog een lange tijd moet wachten op de verhuizing naar deze nieuwe woning.

Tip 3: let op uitbouwmogelijkheden bij woningen

Tot slot kan het slim zijn om vooruit te denken! Kijk bijvoorbeeld naar de ruimte rondom een woning, wat je in de toekomst zou kunnen gebruiken om de woning uit te bouwen. Ideaal, wanneer je in de toekomst aan gezinsuitbreiding wilt beginnen.