Als student zal je het in de meeste gevallen niet heel breed hebben! Bij onvoorziene uitgaven kunnen de meeste studenten deze onvoorziene uitgaven dan ook niet direct zelf betalen. Als gevolg hiervan moeten zij geld lenen bij vrienden of familie, de aankoop een paar weken uitstellen, enzovoorts. Heb je echter al eens gedacht aan het gebruik van een kredietkaart? Bij een kredietkaart kun je nu alvast een bestelling doen, terwijl je deze pas aan het eind van de maand hoeft te betalen. Ideaal als je nog moet wachten op je loonuitbetaling! In dit artikel geven we je drie tips om de juiste kredietkaart te vinden.

Tip 1: kijk goed naar eventuele limieten

Bij veel kredietkaarten gelden bepaalde limieten voor je uitgaven. Dit betekent dat je niet meer dan de limiet uit kunt geven, voordat de kredietkaart geblokkeerd wordt. Zeker wanneer je van jezelf weet dat je makkelijk geld uitgeeft, kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een kredietkaart met een lage limiet. Zo voorkom je hoge schulden!

Tip 2: let op de kosten van kredietkaarten

Naast de limieten die voor veel kredietkaarten gelden, verschillen ook de kosten van kredietkaarten. Bij veel banken is het gebruik van een kredietkaart gratis voor klanten van de bank. Buitenstaanders kunnen de kredietkaart in dit geval niet aanschaffen, of betalen maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de kaart. Wees je ervan bewust dat je altijd rente betaalt over het geleende bedrag.

Tip 3: vergelijk kredietkaarten online

Tot slot is kredietkaarten vergelijken op internet een slimme keuze. Er zijn verschillende websites waarop het vergelijken van kredietkaarten heel eenvoudig is! In handige overzichten vind je precies wat een kredietkaart kost, welke bank de kredietkaart aanbiedt en welke limieten er voor de kredietkaart gelden.