Er zijn meerdere voordelen om voor raamfolie te kiezen in plaats van een normale zonwering. Raamfolie is een stuk goedkoper om te kopen. Daarnaast zijn er geen mechanische delen om het onderhoud tot een minimum te beperken. Als de verschillende mogelijkheden worden vergeleken dan is raamfolie een goede keuze. Laten we de voordelen bespreken van raamfolie. Het wordt ook wel plakfolie of glasfolie genoemd. Er zijn meerdere soorten te verkrijgen. Zo is er warmtewerend folie, decoratie folie, uv-werende folie en ook veiligheidsfolie.  

Zonwerend raamfolie: Lekker koel

Zonwerend folie is ideaal om de warmte buiten te houden. Meer dan tachtig procent van de warmte wordt buiten gehouden. Zo is het binnen al snel 10 graden koeler dan buiten op een warme dag. Het scheelt aardig op de kosten van een airco in de zomer. Het is dus een milieuvriendelijke manier om het koel te houden in de woning. Daarnaast zorgt het voor minder schittering op de schermen bij zon. De raamfolie maakt de ruimte trouwens niet te donker. Het zorgt daarnaast voor een professionele uitstraling van het pand of de auto. 

Raamfolie is betaalbaarder

Een groot voordeel van raamfolie is dat het een stuk betaalbaarder is dan het aanbrengen van zonwering, rolluiken of een scherm. Het is snel en gemakkelijk aan te brengen. Een vakman kan het perfect op de ruiten plaatsen zonder luchtbubbels. Het is iets duurder om een vakman het folie aan te laten brengen. Het zit dan wel uitstekend. Een rolluik, zonwering of scherm zal trouwens ook door een vakman aangebracht moeten worden in de meeste gevallen. De kosten van het raamfolie is echter een stuk goedkoper dan de kosten van het zonnescherm of de rolluiken. Het is financieel dus een goede keuze. 

Meer privacy 

Met het raamfolie ontstaat er meer privacy. Er is minder inkijk en de spullen zijn zo beter beschermd in de auto of in het huis.