Vrijwel iedere Nederlander heeft tegenwoordig een mobiele telefoon in zijn of haar bezit. Dagelijks blijven we in contact met kennissen, vrienden en collega’s via apps als Whatsapp, Facebook en Instagram. Daarbij gebruikt het merendeel van de Nederlanders zijn of haar mobiele telefoon om te bellen, waarbij de vaste lijn steeds verder wegvalt. Door het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon, bieden telefoonaanbieders steeds nieuwere modellen en abonnementen aan. Betaal nooit te veel voor uw abonnement of uw telefoon, door vooraf verstandig te vergelijken.

Vergelijk vooraf verschillende mobiele telefoons met elkaar, voordat u een keuze maakt. Niet alleen de specificaties van toestellen verschillen sterk, ook in prijs lopen de telefoons behoorlijk uiteen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in prijs tussen een mobiele telefoon van Sony en Apple! Naast het vergelijken van mobiele telefoons zelf, is het belangrijk om telecomaanbieders met elkaar te vergelijken.

Telefoonaanbieders vergelijken

Telefoonaanbieders proberen u met verschillende aanbiedingen over de streep te trekken om een bepaald abonnement af te sluiten of een bepaalde telefoon aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een abonnement met telefoon, of ga voor een zogenaamd sim only abonnement. Hierbij zit geen mobiele telefoon, waardoor de maandelijkse kosten lager liggen. In de abonnementsprijs van een abonnement met telefoon zitten namelijk ook de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Na de abonnementsperiode is het toestel afbetaald en mag u deze houden.

Bij het vergelijken van telefoonaanbieders is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden, denk aan de reputatie van een bepaalde telefoonaanbieder, de modellen (hoog en laag segment) die een telefoonaanbieder aanbiedt, enzovoorts. Wanneer u de telefoon alleen gebruikt voor het bellen en het gebruik van apps als Whatsapp en Facebook is een goede camera bijvoorbeeld niet erg belangrijk. Dit kan flink op de kosten van een mobiele telefoon schelen!

Abonnementen van telecomaanbieders vergelijken 

Naast het belang van het vergelijken van mobiele telefoons, is ook het vergelijken van abonnementen van telecomaanbieders sterk aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor veel belminuten als u regelmatig belt en uw mobiele telefoon ook als vaste telefoon gebruikt, of kies voor veel mobiele data als u regelmatig uw mail bekijkt via uw mobiele telefoon, foto’s verstuurd, enzovoorts. Ook heeft u de keuze tussen een abonnement met mobiele telefoon en een sim only abonnement. Een sim only abonnement kan bijvoorbeeld erg aantrekkelijk zijn als u momenteel nog een mobiele telefoon heeft die goed functioneert.