Bij een inbraak worden in veel gevallen waardevolle en dierbare voorwerpen onteigend. Denk hierbij niet alleen aan contant geld, maar ook aan erfstukken, verzamelingen, enzovoorts. Hoewel u het liefst voorkomt dat deze voorwerpen uit uw woning gestolen worden, is het nog vervelender als de ontstane schade niet vergoed wordt. Reden genoeg om uw inboedelverzekering zorgvuldig uit te kiezen! Naast de dekking van een verzekering is het ook niet onbelangrijk om op de premie voor deze verzekering te letten. Soms blijkt deze premie veel hoger te zijn dan de premie die door concurrenten in rekening worden gebracht.

Let op de dekking van een inboedelverzekering

Het belangrijkste punt bij het afsluiten van een inboedelverzekering is de dekking die de verzekering u biedt. In de polisvoorwaarden van een verzekering kunt u teruglezen voor welke zaken u gedekt bent en tot welke bedragen u een vergoeding krijgt van uw verzekeraar. Zoek dit vooraf uit, om te voorkomen dat u maar een deel van de ontstane schade vergoed krijgt bij een inbraak.

Tip: in sommige gevallen kan het raadzaam zijn om uw sloten te vervangen voor PKVW-gecertificeerde sloten! Op deze manier krijgt u soms een hoger bedrag vergoed na een inbraak

Premies van verzekeringen vergelijken

De dekking van een inboedelverzekering is niet het enige punt om op te letten bij het afsluiten van de verzekering. Kijk ook naar de premie die voor een verzekering in rekening wordt gebracht. Er zijn op internet tal van verschillende websites te vinden met handige tools om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo wordt het heel eenvoudig om de goedkoopste inboedelverzekering voor het verzekeren van uw inboedel te vinden! Het is aan te raden om naar de ideale balans te zoeken tussen een goede dekking en een gunstige premie. Nadat uw verzekering verlopen is kunt u nog eens kijken of u elders een goedkopere inboedelverzekering aangeboden krijgt.

Bron: www.almereslotenmakers.nl