Heeft u wel eens nagedacht over het investeren in cryptomunten? Dan bent u zeker niet de enige. Cryptocurrency is namelijk razend populair de laatste tijd. Dit komt doordat het een moderne manier is van beleggen. Maar wat houdt het nu precies in? Dat is wat we gaan bespreken in dit artikel.

Cryptocurrency, wat is het?

Cryptocurrency is een verzamelnaam voor versleuteld geld. Het is een online valuta, wat inhoudt dat het niet fysiek is. Een groot verschil met cryptocurrency en regulier geld is dat er bij het kopen en verkopen geen bank bij komt kijken.

Hoe werkt het kopen en verkopen?

Iedere transactie van cryptomunten gaan via een bepaalde technologie. Deze wordt ook wel blockchain technologie genoemd. Hoe dit precies werkt is vrij ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je via deze ontwikkeling op anonieme wijze veilig kunt betalen met je cryptocurrency. De technologie is versleuteld en daardoor kunnen in theorie op veilige wijze transacties uitgevoerd worden.

Risico’s die erbij komen kijken

Ondanks dat het versleuteld is zijn er nog altijd risico’s. cryptocurrency schommelt enorm. Zo zijn er flinke pieken en dalen die zorgen voor grote winst of flink verlies. Het is dus best riskant om hierin te investeren. Naast dat de markt erg fluctueert bestaat er de kans dat u gescamt wordt. Er zijn ook munten op de markt die achteraf een scam blijken. Let hier altijd goed voor op. Als derde is het een online wereld en daar komen hackers bij kijken. Zo kunnen wallets gehackt worden en kunt u al uw geld in een klap verliezen. Daarnaast kunnen mensen hun digitale sleutel kwijtraken en geen toegang meer hebben tot hun cryptomunten. Deze is nodig doordat het ‘versleuteld’ is.