Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de vaste lasten en eenmalige uitgaven die zij doen. Denk bijvoorbeeld aan consumenten die op een andere energieleverancier overstappen, consumenten die voor een nieuw telefoonabonnement kiezen, enzovoorts. Ook de vakantie is een kostenpost waarop vaak relatief eenvoudig bespaard kan worden! Hoe zorg jij ervoor dat je jaarlijks niet meer dan nodig is betaalt voor je vakantie? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om een vakantie zo voordelig mogelijk te maken.

Boek je accommodatie ruim van tevoren

Een van de meest eenvoudige manieren om je vakantie goedkoper te maken is door ruim van tevoren te boeken. Vaak kun je al voor de jaarwisseling voor het volgende jaar boeken, waardoor je niet alleen veel keuze hebt maar ook nog eens voordeliger uit bent. Mocht het je niet gelukt zijn om de vakantie al vroeg in het seizoen te boeken, dan kun je er ook voor kiezen om het boeken juist tot een zeer laat moment uit te stellen. In de periode vlak voor de vakanties worden veel vakanties met een zeer hoge last-minute korting aangeboden. Zo ben je eveneens goedkoper uit, maar heb je wel minder keuze dan ver voor het seizoen.

Huur een vakantievilla met meerdere mensen

Wanneer je met een grote groep naar je vakantieadres reist en je niet op een camping wilt verblijven, is het raadzaam om te kijken naar een vakantievilla. Op diverse websites worden vakantievilla’s door heel Europa aangeboden. Door de kosten over alle vakantiegangers te delen ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je losse hotelkamers zou boeken. Daarbij heb je in een vakantievilla vaak meer ruimte, een grote tuin en soms zelfs een zwembad of trampoline. Ook voor deze vakantievilla’s geldt dat het raadzaam is om ruim van tevoren te boeken.