Voor mensen die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken is beleggen misschien wel de beste en makkelijkste manier om extra bij te verdienen. Beleggen zelf is niet heel moeilijk, maar bij welke aanbieder kun je dat het voordeligst doen? Voordat je gaat beginnen met beleggen kun je beter eerst een aantal beleggersaanbieders met elkaar vergelijken. De kosten van beleggen hangt af van hoeveel je belegt, in welk fonds, hoe vaak je transacties doet en of je die zelf uitvoert of uitbesteedt aan een vermogensbeheerder. Maar wat is beleggen precies?

 

Beleggen of sparen?

Beleggen is een groter financieel voordeel dan op sparen, maar beleggen is zeker niet risicoloos. Het nadeel van sparen is dat spaarrentes erg laag kunnen zijn en kan de inflatie soms niet eens compenseren. Je kunt in veel soorten vormen beleggen dan de meeste mensen in de eerste instantie zullen denken. in Nederland beleggen de meeste mensen in op aandelen. Door te beleggen in aandelen stel jij jouw geld ter beschikking en in ruil daarvoor word je voor een deel eigenaar van dat bedrijf. het doel van beleggen is om te beleggen in aandelen waarvan jij hoopt dat deze in waarde zullen stijgen in de toekomst. Maar niet iedereen heeft evenveel verstand van beleggen en omdat beleggen risico’s met zich mee kan brengen is het wel verstandig voordat je begint met beleggen dat je hier voldoende verstand van hebt.

 

Cursus beleggen voor beginners

Voor beleggers voor beginners zijn er cursussen die zij kunnen volgen. Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om te beleggen is het voor een beginnende belegger best ingewikkeld om te kiezen. Met een cursus voor beginnende beleggers leer je alles over beleggen en waar je het beste in kan beleggen en op welke manier je dit moet doen, dit kan je oefenen met nep geld om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor wanneer je gaat beginnen met beleggen met echt geld. beleggen is oefenen en vooral veel ervaring opdoen!