Door de jaren heen is stijl van mannen veel veranderd, zo was het vroeg in om je haren lang te laten groeien en je snor te laten staan. Het is niet zoveel veranderd als bij vrouwen, die

van preutse jurken en lange rokken naar strakke broeken gingen en korte rokken. Maar er is wel een verandering gaande qua stijl. Zo liepen mannen er vroeger heel stijlvol en burgelijk bij.

Door de jaren heen, een verandering van stijl!

In de vroege jaren 1900 droegen mannen lange jassen, hoge hoeden en nette schoenen gedragen als toonbeeld van elegantie, zie je door de jaren heen toch een verschuiving van de mode. Tegenwoordig zie je namelijk bijvoorbeeld een soort van streetwear in de kledingstijl van mannen terugkomen, maar ook vandaag de dag dragen nog veel mannen nette kleding zoals een pak. Alleen is dit vaak voor nette aangelegenheden of werk en niet meer voor het dagelijks leven. De nette kledingstijl en pakken die mannen droegen zijn jarenlang de dagelijkse standaard geweest voor de mannen.

Rond de jaren 1950 kwam er een verschuiving van deze lijn. Er kwam een stoerdere stijl uit, bestaande uit leren jasjes, strakke (spijker)broeken en de haartjes in een vetkuif. De elegantie die mannen daarvoor uitstraalden viel daardoor direct weg. En zo kwam er een zogeheten ‘’bikers look’’ in het Nederlandse straatbeeld van de jaren 1950, ook we lde tijd van de nozems genoemd. Maar zoals zovaak kwam er ook een verandering in deze look, namelijk toen in 1960 de hippies uitbraken, creëerde zij een soort look met veel kleur erin. Dit was een hele verandering vergeleken de nette kledingstijl uit het begin van de eeuw en de bikers look.

Uiteindelijk vond de de look classic look uit het begin van de eeuw toch weer zijn weg terug in het Nederlandse straatbeeld. Er waren wel een paar kleine veranderingen maar dat is normaal als er een nieuw tijdperk start. Het Nederlandse straatbeeld bestond weer uit mannen met nette colbertjes en een bloesje op een simpele spijkerbroek, elegant maar toch weer net niet te! Tegenwoordig zie je een mix van deze stijl terug, classic gecombineerd met modern. Sneakers met een spijkerbroek en een net colbertje, een tijdloze stijl dus!