In dit artikel zal ik u uitgebreid uitleggen hoe u door middel van eenvoudige maatregelen kan energie besparen. Er zijn natuurlijk een hoop verhalen die u te horen krijgt voor energie besparen. Veel van deze verhalen zijn niet waar. Om deze reden hoop ik u te informeren om door middel van slimme manieren energie besparen kunt en dus aan het einde van de maand echt geld over te houden. Dit kan bijvoorbeeld door de auto te laten staan voor kleine afstanden of niet tandenpoetsen tijdens het douchen. Later in dit artikel zal ik hier verder op ingaan. Ten slotte is het belangrijk om structurele veranderingen in uw manier van leven te implanteren. Dit houdt in dat met slimme investeringen u uw huis structureel zuiniger kan maken.

Energie besparen in het dagelijkse leven

In het dagelijks leven zijn er veel manieren voor energie besparen. Een van de meest voorkomende gewoontes die makkelijk te veranderen zijn is het tandenpoetsen onder de douche. Een gewone douche gebruikt al snel een kleine 9 liter water per minuut. Als u deze tijd gebruikt om ook nog uw tanden te poetsen zal u dus ongeveer 20 liter water verspillen. Als u dit bedrag gaat vermenigvuldigen met 365 zult u al snel op een bedrag komen waar niemand blij van wordt. Daarom is het beter voor energie besparen om tandenpoetsen te bewaren voor na het douchen of ervoor. Een ander veelvoorkomende gewoonte is het feit dat mensen tegenwoordig steeds vaker de auto nemen in plaats van de fiets. Dit komt vaak omdat mensen geen zin hebben om te fietsen of denken dat zo een kleins stukje niet uitmaakt. Dit is echter niet waar. Vooral tijdens de kleine stukjes verbruikt de motor meer benzine dan bij lange afstanden.

Energie besparen met slimme investeringen

Behalve de dagelijkse trucjes voor energie besparen zijn er ook slimme apparaten die bezuinigen op energie. Deze slimme apparaten bestaan onder meer uit: stopcontacten, cv-ketels en thermostaten. Uiteraard zijn er veel meer te noemen. De slimme stopcontacten zorgen ervoor dat u voorzien bent van stroom in een door u ontwikkeld schema. Dit gaat als volgt in zijn werk. Wanneer u elke dat werkt van 9 tot 5 dan staat een traditioneel stopcontact alsnog 8 uur aan terwijl u in die tijd niks gebruikt. Een slim stopcontact zal energie besparen in deze tijd en dus uitgaan. Ten slotte zijn er ook nog slimme thermostaten. Ongetwijfeld heeft u hier iets van meegekregen in de reclames van verschillende energiemaatschappijen. Deze kunt u ook op een bepaald schema aanpassen zodat er alleen verwarmd wordt op de momenten dat u er bent.

Bron: Energievergelijking.net