Bij de aanschaf van een auto moet u nog een aantal zaken regelen voordat u veilig de weg op kunt. Zo moet er ook de nodige aandacht worden besteedt aan het afsluiten van een betrouwbare autoverzekering. Echter is het aanbod zo gigantisch gegroeid in de afgelopen jaren dat u hoogstwaarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet tijdens de zoektocht. Wij zullen u adviseren op het gebied van autoverzekeringen, zodat u weet wat u in de toekomst af moet sluiten. Allereerst veel veilige kilometers!

Welke aanbieders zijn er?

Ongeacht uw auto of uw wensen en behoeften doet u er goed aan om allereerst te kijken naar de totale markt van de verzekeraars. Zo weet u welke aanbieders u meteen af kunt strepen door de gemiddelde premie per maand of de voorwaarden van het afsluiten van een autoverzekering. Zorg ervoor dat u ook de kleinere spelers op de autoverzekeringsmarkt meeneemt, want deze kunnen soms erg aantrekkelijke deals aanbieden.

Wat voor verzekering?

Nadat u de verschillende verzekeraars in kaart heeft gebracht moet u de verschillende verzekeringen bekijken. Zo heeft u een verzekering waarbij enkel de schade wordt vergoed van de tegenpartij. Dit noemen ze ook wel een WA-verzekering. Deze verzekering is ook nog te combineren met een diefstal verzekering en de maandelijkse kosten zullen niet veel omhoog gaan. Dit is echter wel afhankelijk van het type auto dat u heeft en de buurt waarin u woont. Sommige auto’s zijn diefstalgevoelig en logischerwijs zal de maandelijkse premie omhoog gaan.

Naast de bovengenoemde verzekeringen heeft u ook de mogelijkheid om alle schade bij een ongeval te laten dekken. Dit wordt een allrisk verzekering genoemd, maar u moet enkel in een aantal gevallen hiervoor kiezen. Zo is het verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten wanneer de aankoopprijs van uw auto hoog is. Ook het bouwjaar van de auto moet u hierin meenemen.