Wanneer u op het punt staat om nieuwe sloten op uw ramen en deuren te laten plaatsen zult u versteld staan van het grote aantal mogelijkheden wat tegenwoordig aangeboden wordt. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten bijzetsloten, de tientallen modellen cilindersloten, enzovoorts. Bij het kiezen van nieuwe sloten dient u niet alleen naar het type slot te kijken, maar ook naar het model. U wilt immers een slot hebben die qua stijl aansluit bij de stijl van uw woning en interieur. Heeft u bijvoorbeeld een klassiek of modern ingerichte woning? Pas de stijl van uw sloten op de stijl van uw interieur aan om te voorkomen dat er een te groot contrast ontstaat. Dit kan uw ruimtes een rommelige uitstraling geven.

Wij spraken met een slotenmaker die u graag wat tips geeft voor het vinden van de juiste sloten. Deze professionele slotenmaker uit Mechelen heeft een ruime ervaring in het plaatsen van sloten.

Wanneer worden sloten vervangen 

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om je sloten te laten vervangen ook al functioneren deze nog uitstekend. Je weet niet wie er nog toegang heeft tot het huis verder, om dit te  voorkomen kan je het beste het slot dus gewoon laten vervangen. Hiervoor kan je terecht bij een verhuisbedrijf in Nederland. Natuurlijk wil iedereen zijn huis zo goed mogelijk beschermen tegen inbrekers. Inbrekers verzinnen steeds nieuwe methodes om binnen te komen, daarom is het slim om na een bepaalde tijd u slot te laten vervangen voor een nodige upgrade. Bij het verliezen van een sleutel is het vaak ook verstandig om een ander slot te nemen, want wie weet heeft iemand je sleutel gevonden en weet die gene ook nog eens waar je woont! Daarom kan je het beste altijd het zekere voor het onzekere nemen, zo weet je dat je huis goed beschermt is.

Geschikte sloten voor uw ramen

Voor het beveiligen van ramen maken slotenmakers doorgaans gebruik van cilindersloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type slot het meest geschikt is voor uw ramen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en de dikte van uw kozijnen bij de ramen in uw woning. Een slotenmaker kan u hierover adviseren, zodat u het juiste type sloten koopt!

Uw deuren beveiligen met goede sloten

Deuren worden beveiligd met cilindersloten, omdat cilindersloten de meest veilige soort sloten zijn. Cilindersloten worden aangeboden als twee- en drie puntsloten. Hierbij zit het verschil in het aantal contactpunten wat een slot met de deurpost heeft. Bij een drie puntslot is dit logischerwijs een extra contactpunt ten opzichte van het aantal contactpunten bij een twee puntslot. Hoewel twee puntsloten vaak iets goedkoper zijn, is het raadzaam om niet te besparen op de sloten en altijd te kiezen voor een drie puntslot. Ook voor het vinden van de juiste cilindersloten kunt u de hulp van een slotenmaker inschakelen.