Mensen worden steeds ouder. Het wordt onderschreven door de verschoven pensioenleeftijd. Het is natuurlijk goed nieuws dat we langer kunnen genieten van ons heerlijke leventje. Het is helemaal ideaal wanneer we oud kunnen worden in onze eigen vertrouwde omgeving. De vraag voor veel mensen is hoe dit op een comfortabele manier kan gebeuren. We hebben hiervoor verschillende tips. 

Een aangepaste woning 

Een optie is om nog net voordat het allemaal niet meer kan te gaan verhuizen. Verhuis naar een seniorenwoning. Een woning waar alles is aangepast. Door de vergrijzing van de bevolking kan de vraag erg hoog zijn. Steeds vaker verhuisd men naar een zorgflat. Het is ideaal. Het is echter ook mogelijk om naar een woning te gaan waar alles gelijkvloers is om dan de woning aan te passen. Denk aan trapliften, het weghalen van de drempels en het aanpassen van de badkamer. Het zijn een paar tips. Ook kan al gedacht worden aan bredere kozijnen om zo gemakkelijk met de rollator of zelfs de rolstoel door de woning te gaan. Een aangepaste keuken is iets wat je altijd later nog kunt doen. Tenminste wanneer dit nodig is. 

De eigen woning aanpassen 

Natuurlijk kun je verhuizen naar een nieuwe woning wat je eigen thuis is. Het is echter ook mogelijk om de huidige woning aan te passen. Hier is het ook mogelijk om een traplift te laten plaatsen en de drempels te verlagen. De badkamer kan eveneens aangepast worden. Het is mogelijk om tot een zeer hoge leeftijd nog in huis te blijven wonen. De overheid stuurt hier ook sterk op aan. De mogelijkheden om naar een bejaardenhuis te gaan worden steeds beperkter. Waarom zou je hier ook gebruik van maken als je thuis volop kunt genieten van een mooie en comfortabele woning?