Bij het kiezen van de juiste zorgverzekering komt veel kijken. Er zijn namelijk veel verschillende punten waar je op moet letten. Je wilt namelijk wel alle punten gedekt hebben waar jij gebruik van maakt. Waar moet je nou precies allemaal op letten bij het uitzoeken van een zorgverzekering? Dat vertellen we je in dit artikel.

De basisverzekering

De basisverzekering is bij alle maatschappijen gelijk. Dit is namelijk door de overheid bepaald en alle maatschappijen hebben zich hieraan te houden. Is de basisverzekering genoeg voor je, dan is het vergelijken erg makkelijk, je hoeft namelijk alleen te kijken naar de prijs.

Eigen risico

Je eigen risico is het bedrag dat je moet betalen de eerste keer dat je zorgverzekering kosten heeft. Dit bedrag is in 2017 standaard 385 euro. Het is ook mogelijk om dit bedrag te verhogen. Als je je eigen risico verhoogt, zullen de kosten van je premie dalen. Er zijn verschillende keuzehulp websites waar je kan uitvinden of dit voor jou verstandig is om te doen.

De aanvullende verzekering

Je kan bovenop de basisverzekering nog allerlei aanvullende verzekeringen nemen. De keuzes die gemaakt worden bij de aanvullende verzekeringen zijn per persoon anders. Dit hangt erg af van je persoonlijke situaties. Als je weet dat je vaak last hebt van gewricht klachten is het logisch dat je een aanvullende fysiotherapie verzekering neemt. Als je kinderen hebt is het bijvoorbeeld slim om te kiezen voor een verzekering op de orthodontist. Zo zie je dat voor ieder persoon de interesse in aanvullende verzekeringen anders zal zijn.

De tandartsverzekering

Het goed onderhouden van je tanden is erg belangrijk. Een slecht gebit is niet alleen lelijk, maar kan ook erg pijnlijk en vervelend zijn. Je moet immers ook je hele leven met dit gebit doen, regelmatig naar de tandarts gaan voor controle is dus een pré. Toch hoef je hier misschien geen verzekering voor af te sluiten. Als je alleen naar de tandarts gaat voor controle of een af en toe een gaatje is het vaak voordeliger om deze kosten zelf te betalen.