Om hoge kosten na een brand in uw woning te voorkomen is het sterk aan te raden om een goede brandverzekering voor uw woning af te sluiten. Een brandverzekering wordt door veel verzekeraars opgenomen in een uitgebreidere woonverzekering, waarmee u ook tegen verschillende andere soorten van schade verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een storm rond uw woning, schade door water, enzovoorts. Reden genoeg om een dergelijke woonverzekering af te sluiten! Wist u dat een brandverzekering of woonverzekering helemaal niet zo duur hoeft te zijn?

Online brandverzekeringen vergelijken

Er bestaan tegenwoordig verschillende handige vergelijkingstools, waarmee het vergelijken van brandverzekeringen heel eenvoudig geworden is. Voor het gebruik van deze vergelijkingstools dient u enkele gegevens in te voeren, waarna de tool voor u bepaalt welke verzekeraar de voordeligste brandverzekering aanbiedt. Houd bij het vergelijken van brandverzekeringen niet alleen de premie voor de verzekering goed in de gaten, maar ook de dekking die een verzekering u biedt. Vaak blijkt dat de dekking bij de goedkoopste verzekeringen erg slecht is.

Een slechte dekking kan betekenen dat u bij een brand alsnog een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit is zonde, want voor een of twee euro extra per maand hoeft u dat niet!

Direct een brandverzekering afsluiten

Wanneer u op internet een vergelijking van verschillende brandverzekeringen heeft gemaakt, kunt u de brandverzekeringen afsluiten via de vergelijkingstool. Op deze manier hoeft u niet eerst contact op te nemen met een verzekeraar, maar kunt u uw woning direct tegen brand verzekeren. De verzekeringsmaatschappij zal vervolgens contact met u opnemen om de mogelijkheden door te spreken. Standaard krijgt u 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een brandverzekering. Als u elders toch nog een goedkopere optie tegenkomt, kunt u besluiten om voor die optie te kiezen!