Ben je van plan om binnenkort te starten met beleggen? Dan is het natuurlijk verstandig om jezelf eerst in te lezen in de materie en wellicht is het goed om een cursus te volgen met de mogelijkheden die de beleggingswereld biedt. Nadat je voldoende informatie tot je hebt genomen moet je ervoor zorgen dat je aandelen, obligaties of investeringsfondsen via een betrouwbare partij koopt. Dit kan via een broker. Maar hoe maak je de keuze voor een broker? Dat zullen wij vandaag toelichten.

 

Eigen wensen

Het zal in veel gevallen afhangen van je eigen wensen. Ben je van plan om duurzame beleggingen in bijvoorbeeld Kronos te gaan doen? Dan moet je er rekening mee houden dat het niet bij iedere broker mogelijk is en neem dit dus vooraf mee.

 

Kosten laag houden

Wanneer je een beginnend belegger bent is het verstandig om de kosten voornamelijk laag te houden. Betaal niet te veel per transactie en zorg dat de jaarlijkse servicekosten laag blijven. Er zijn een aantal brokers die zich richten op de beginnende beleggers en dan ook de kosten laag houden.

 

Extra opties

Wanneer je al wat verder bent op het gebied van beleggingen ga je wat dieper in op het onderwerp. Je kan er dan rekening mee gaan houden dat er stockdividend wordt uitgekeerd door een beursgenoteerde onderneming. De keuze voor cash- of stockdividend kan je zelf wel maken, maar de broker moet ook de verschillende mogelijkheden van dividend uitkering aanbieden.

 

Eerdere gebruikers

Al het bovenstaande kan wel naar wens zijn, maar wanneer de klanten niet goed verzorgd worden en slechte verhalen hebben zal het alsnog een afknapper zijn. Lees daarom altijd de reviews van eerdere klanten en vergelijk brokers, zodat je zeker weet dat je een goede broker in de arm neemt.