Wat is er lekkerder dan op een hete zomerdag afkoelen in je eigen zwembad? Weinig, zo blijkt uit het explosief gegroeide aantal verkochte zwembaden. Ook genieten van je eigen zwembad? We vertellen je hier hoe je een geschikte vindt.

Wie een zwembad wil kopen, staat nogal voor een keuze. Want kies je voor een opzetbad, betegeld bad, polyester bad, met folie bekleed bad, of één van de andere vele mogelijkheden. De keuze van een zwembad is voor een groot deel afhankelijk van je budget en je beschikbare ruimte in de tuin. Deze voorwaarden sluiten dus automatisch een hoop opties uit. Met een budget van slechts een paar honderd euro is een inbouwzwembad niet mogelijk en zal je het moeten zoeken in de hoek van opzetzwembaden, zoals de zwembaden van Bestway. Gelukkig zijn er voor dit soort zwembaden ook nog verschillende mogelijkheden. Zowel in formaat als in constructie. De goedkoopste baden betreffen rubberen baden met een opblaasbare rand. Voor een wat hoger bedrag kun je er ook één aanschaffen met een frame, voor extra stevigheid. Wie nog wat meer budget heeft, kan ook kiezen voor een bad met volledig stalen wand.

Heb je in plaats van een paar honderd euro een paar duizend euro te besteden, dan liggen uiteraard nog luxere opties binnen handbereik. Voor een budget van 3500 tot 5000 euro heb je de keuze uit prachtige zwembaden, die een stuk groter zijn dan het gemiddelde opzetzwembad, maar toch relatief gunstig geprijsd zijn. Deze baden kunnen zowel bovengronds opgebouwd worden als deels ingegraven worden, waarmee de look ‘n feel van een bouwkundig inbouwzwembad verkregen wordt. Toch liever een écht inbouwzwembad? Reken dan op een extra nulletje voor de komma.

Inbouwzwembaden
Binnen het aanbod van inbouwzwembaden is er een duidelijke voorkeur voor monoblock zwembaden te bemerken. Deze baden worden vervaardigd uit een stuk polyester en volledig voorgemonteerd op locatie afgeleverd, wat veel werk bespaart. Daarnaast zijn ook de hoge waterlijn zwembaden populair, waarbij de waterspiegel zich ter hoogte van de badrand bevindt.