Jaarlijks verhuizen veel mensen van de één naar de andere woning. Vaak is het een chaotische gebeurtenis omdat er van alles bij komt kijken. Er moet van alles worden geregeld en er mag niets fout gaan. Daarom is een goede voorbereiding van levensbelang. Eén van de regelingen die getroffen moeten worden is het vinden van een gepast verhuisbedrijf die kan worden ingeschakeld voor de verhuizing. Echter zijn er meerdere bedrijven die dat zou kunnen doen. Hoe vindt u nu de juiste? Verhuisbedrijfdraagkracht geeft u tips.

Offertes opvragen

Om daarachter te komen moet u zich oriënteren op de markt. Hoe doet u dat? De handigste manier is door op internet te zoeken naar een verhuisbedrijf bij u in de buurt. Waarschijnlijk komt u er meerdere tegen, want het aantal verhuisbedrijven kan enorm zijn in uw regio. In dat geval is het handig om er meerdere te benaderen zodat u voldoende informatie ontvangt. Het is niet verstandig om direct akkoord te gaan met het eerste verhuisbedrijf waar u contact mee heeft. De één hanteert misschien wel veel lagere prijzen, terwijl de ander misschien veel meer hulp biedt. Het is dat goed om dit eerst uit te zoeken voordat u met een bedrijf in zee gaat.

Wel of niet erkend?

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of het verhuisbedrijf wel of niet erkend is. Dit kan namelijk een enorm verschil in de werkwijze van het bedrijf. Erkende verhuizers werken allemaal onder dezelfde voorwaarden en geven altijd een garantie mocht er onverwachts iets stuk gaan. Verder heeft u altijd recht op de verhuizing ook als het bedrijf om wat voor reden niet in staat deze uit te voeren. Dan wordt er automatisch gezocht naar een andere oplossing. Niet erkende verhuizers zijn per definitie niet slecht, alleen heeft u andere voorwaarden en worden er vaak geen garanties gegeven. Vaak zijn ze wel goedkoper dan de erkende verhuisbedrijven, dus dan is het verleidelijk om met zo’n organisatie samen te werken. Bedenk van tevoren wat u zou willen en let er op als u op zoek gaat naar een verhuisbedrijf.