In de afgelopen jaren zijn luxeproducten voor tuinen steeds goedkoper geworden. Dit valt onder meer te verklaren door het sterk toegenomen aanbod aan luxeproducten. Onder luxeproducten verstaan we onder meer luxe veranda’s, sauna’s, jacuzzi’s. Waar deze producten voorheen enkel geschikt leken te zijn voor de rijkere gezinnen, is dat tegenwoordig al lang niet meer het geval.

Voordat je een sauna koopt is het belangrijk om jezelf af te vragen of de sauna bij je tuin past. Heb je de benodigde ruimte beschikbaar? Zal je in de toekomst veel gebruik maken van de sauna? Enzovoorts.

 

Verschillende soorten sauna’s

Bij de aanschaf van een nieuwe sauna voor je tuin dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Denk hierbij niet alleen aan de ruimte, zoals reeds beschreven werd. Ook bestaan er verschillende soorten sauna’s, zoals een infraroodsauna, een Finse sauna, enzovoorts. Zoek vooraf voldoende informatie op over de verschillen tussen deze sauna’s, om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Naast het verschil in type sauna, bestaat er een verschil tussen een sauna die je binnen je woning kunt gebruiken en een sauna voor in de tuin.

 

Energieverbruik van een sauna

Een derde aspect om op te letten bij het kopen van een sauna voor je tuin, is het energieverbruik van de sauna. Hoewel de sauna zelf misschien tegen een lage prijs kan worden aangeschaft, kan het energieverbruik van de sauna erg hoog zijn. Dit maakt dat het wellicht minder aantrekkelijk voor je wordt om een sauna voor je tuin aan te schaffen. Je maandelijkse lasten zullen immers flink toenemen met het energieverbruik van je nieuwe sauna. Het energielabel van een sauna geeft aan hoe energiezuinig de sauna is.