Wanneer het zonnetje gaat schijnen zoeken miljoenen Nederlanders een warmer land op. Nederlanders gaan per jaar welgeteld 18 miljoen keer op vakantie in een ander land! Dit zorgt ervoor dat de parkeergarages van de Nederlandse luchthavens steeds voller raken. En duurder natuurlijk. Parkeren op Schiphol kost gemiddeld 19% meer dan vijf jaar geleden. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor alternatieven, zoals het openbaar vervoer of via autoverhuur schiphol.

Auto huren of met de trein?

Herken je dit: je bent net aangekomen van een lange vlucht, je partner is vermoeid en de kids worden onrustig? De koffers laten lang op zich wachten en het hele vliegveld is een grote mensenmassa. Dan zit je er niet op te wachten om een plekje in de volle trein te vergaren, om vervolgens twee keer over te moeten stappen. Om nog maar over de koffers en alle cadeautjes te zwijgen: die passen een stuk beter in de kofferbak dan in het gangpad van de trein.

Parkeren op Schiphol versus een auto huren

Schiphol heeft een gigantische parkeergarage, maar zelfs deze kan volstaan. Het wordt dan ook altijd aangeraden om een parkeerplek te reserveren. Vooral als je niet al te ver wilt lopen naar jouw gate: die afstand kan nogal eens oplopen. Het reserveren van een huurauto kost niet meer moeite dan het reserveren van een parkeerplek. Daarbij kan het flink wat geld besparen. Ga je twee weken op vakantie? Dan kost een parkeerplek op Schiphol welgeteld 125 euro! Een dag lang een auto huren Schiphol bespaart hier 100 euro op! Voor het geld hoef je het dus niet te laten.

Is het nodig om de huurauto te reserveren

Er zijn genoeg loketten op Schiphol die een autoverhuur service aanbieden. Daar kan je zodra je landt aankloppen voor een huurauto. Maar wanneer je geen reservering maakt, loop je natuurlijk wel het risico dat je in de rij moet staan. Gelukkig kan je dat gemakkelijk online doen bij de autoverhuur. Jij bent natuurlijk niet de enige die mobiel wil zijn na het landen. Nederland is een populaire toeristenbestemming. De stad Amsterdam telt op een gemiddelde zomerdag meer toeristen dan dat het inwoners heeft: zij huren ook veel auto’s. Het is dan ook altijd aan te raden even een reservering te plaatsen voor jouw huurauto. Zo kom je altijd goed thuis na de reis.