Het inrichten van een grote tuin is voor veel mensen geen eenvoudige opgave. Welke planten, bomen en struiken kun je met elkaar combineren? Hoe voorkom je dat je tuin te druk wordt? Enzovoorts. In dit artikel geven we je enkele handige tips om een grote tuin op een leuke manier in te kunnen richten! Het kan verstandig zijn om voor het inrichten van je tuin een hovenier in te schakelen. Hoveniers hebben doorgaans een zeer ruime ervaring in het inrichten van tuinen, waardoor je verzekerd bent van een mooi eindresultaat.

 

Tip 1: combineer verschillende planten met elkaar 

Bij het selecteren van planten die je binnen je tuin wilt gebruiken, is het belangrijk om voor de juiste combinatie te zorgen. Het mooiste is het vanzelfsprekend als er door het jaar heen altijd iets in bloei staat in je tuin! Op internet vind je veel informatie over het combineren van planten. In het bijzonder over de bloeitijd en –periode van planten.

 

Planten kun je combineren met struiken en bomen. Hierbij creëer je het mooiste effect als je de bomen aan de rand van je tuin plaatst, de struiken voor deze bomen en tot slot de kleine plantjes op de voorgrond. Zo voorkom je dat de tuin al snel te donker wordt!

 

Tip 2: voeg enige luxe aan je tuin toe

Wanneer je de ruimte in je tuin hebt, kan het aangenaam zijn om enige luxe aan je tuin toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad,  spa of sauna, enzovoorts. Op internet vind je tegenwoordig steeds meer webwinkels die dergelijke luxeproducten voor in de tuin aanbieden. Niet alleen heb je hierdoor meer keuze, ook vind je bij ieder budget een geschikte spa of zwembad.