Steeds vaker proberen huishoudens te besparen op hun vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan de vaste lasten voor het energieverbruik in je woning, de vaste lasten voor het gebruik van je mobiele telefoon, enzovoorts. Het is relatief eenvoudig om op dergelijke kostenposten te besparen! Dit maakt het meer dan de moeite waard om ook voor je eigen situatie te bekijken of het besparen op deze lasten zinvol is. Maak bijvoorbeeld gebruik van een online vergelijkingstool om de tarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar te kunnen vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de voordeligste energiemaatschappij! Ook voor het vergelijken van andere vaste lasten bestaan dergelijke tools.

Besparen op je telefoonkosten

Een van de kostenposten waar je maandelijks al snel een of twee tientjes kunt besparen, zijn je telefoonkosten. Veel mensen maken momenteel gebruik van een duur abonnement, waarbij ze na twee jaar een nieuwe toestel uit mogen zoeken. Het is raadzaam om een ander type abonnement te overwegen als je abonnementsperiode verlopen is. Vaak werkt je toestel nog prima, waardoor het zonde is om op een nieuw toestel over te stappen. Je hebt in dit geval de keuze tussen een sim only bundel en een prepaid simkaart. Net als bij het kiezen van een energieleverancier, is het ook bij de aanschaf van een prepaid simkaart raadzaam om een vergelijking te maken. Dit kan onder meer via Prepaidsimkaart.net.

Geld besparen op je verzekeringen

Een derde vorm van vaste lasten waarop je kunt besparen, zijn de verzekeringen voor je inboedel en zorgkosten. Het blijkt zeer regelmatig voor te komen dat mensen een dubbele dekking hebben voor bepaalde kosten. Dit is zonde, want zo betaal je een onnodig hoge premie! Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een aanvullende verzekering bepaalde kosten dekt, die ook al door je basisverzekering worden vergoed. Door kritisch naar je verzekeringen te kijken kun je achterhalen of dit ook voor jou van toepassing is.