In Nederland is het niet vaak écht koud, maar het komt waarschijnlijk wel eens voor dat je het erg fris hebt. Er is gelukkig altijd wel iets aan te doen, van een sjaal omdoen tot je huis beter isoleren. Dit artikel geeft je enkele tips om de komende winter comfortabel te zijn.

Woningtips

Merk je dat je huis vergeleken met die van anderen erg koud is? In dit geval kan het zijn dat je woning gewoonweg niet zo goed is geïsoleerd. Een goedkope oplossing voor dit welbekende probleem is het plaatsen van tochtstrips om je ramen en deuren. Het kan ook zijn dat dit nog niet genoeg isolatie biedt, dan is het waarschijnlijk nodig om je dak beter te (laten) isoleren. Dit is een duurdere oplossing, maar bespaart uiteindelijk toch op je gasrekening. Let er wel op dat er nog genoeg ventilatie in je huis is zonder dat het te koud wordt door deze ventilatie.
Het is ook mogelijk om een speciaal programmeerbare thermostaat te gebruiken om te zorgen voor automatische verwarming. Bij deze thermostaat kan je zelf instellen wanneer de verwarming aan en uit gaat om het altijd warm te hebben maar alsnog een hoop geld te besparen.

Wat kan ik aan de koude buitentemperatuur doen?

Veel mensen hebben het in de winter buiten erg koud, dit komt vooral omdat ze zich niet goed genoeg kleden. Een winterjas is niet altijd genoeg, want daar kan ook gewoon kou doorheen komen via de openingen. Sommige winterjassen hebben brede mouwen, dan zal je merken dat het op de fiets snel koud wordt, dit komt omdat de koude lucht rechtstreeks via de mouwen je lichaam bereikt. Idem dito voor je nek, eventueel is het handig om een sjaal te kopen. Ook goed eten en voldoende nachtrust is belangrijk om het minder koud te hebben buiten. Het is mogelijk om door middel van veel buiten zijn je lichaam te laten wennen aan de kou, als je dit lang genoeg doet dan zal je merken dat je de verwarming thuis minder hoog zet en ook minder behoefte aan extreem warme kleding zal hebben.