Het zal u niet ontgaan zijn dat er in de afgelopen jaren een steeds grotere vraag naar technische mensen ontstaan is. Niet alleen technische mensen in de IT-branche, maar ook op het gebied van loodgieterswerk, elektriciens, dakdekkers, enzovoorts. Nu de woningmarkt lichtjes aantrekt worden er steeds meer nieuwe bouwprojecten opgezet vanuit gemeentes en woninginstanties. Reden genoeg om het werk van een loodgieter, elektricien of dakdekker eens te overwegen als u voor de keuze komt te staan om ander werk te gaan doen. Loodgietersbedrijven zullen u met open armen ontvangen!

 

Het werk van een loodgieter onder de loep

Een loodgieter houdt zich gedurende zijn of haar werkdag met uiteenlopende zaken bezig in en rondom woningen. Denk aan het leggen van nieuwe leidingen, het verleggen van bestaande leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op een afvoer, enzovoorts. Dergelijke klussen moeten op een zeer nauwkeurige wijze worden uitgevoerd, om de kans op complicaties zo klein mogelijk te maken. Denk aan vervelende verstoppingen of lekkages in uw woning. Bij een lekkage kan een blijvende waterschade ontstaan, waarbij het al snel enkele maanden kost voordat de waterschade volledig hersteld is. Eerst moet het vocht uit een woning trekken, waarna de schade hersteld kan worden.

 

Aan de slag voor een loodgietersbedrijf

Wanneer u de opleiding tot loodgieter succesvol afgerond heeft kunt u aan de slag gaan bij een bestaand loodgietersbedrijf, of zelf een bedrijf opstarten. Het voordeel aan het opstarten van een eigen loodgietersbedrijf is dat u uw eigen tarieven kunt rekenen, zelf klanten aan kunt nemen en uw eigen werktijden bepaalt. Houd er echter rekening mee dat u ook kennis over het bijhouden van een boekhouding, het aannemen van personeel, enzovoorts, nodig heeft in dit geval.

 

Meer weten over het werk van een loodgieter? Zoek op internet naar meer informatie om het beroep met andere technische beroepen te kunnen vergelijken.