De prijzen van loodgieters blijken in veel gevallen sterk van elkaar te verschillen, zo blijkt uit een recent verschenen onderzoek. Waar sommige loodgieters een paar tientjes in rekening brengen voor het ontstoppen van een afvoer, is dit bij andere loodgietersbedrijven al snel een paar honderd euro. Het prijsverschil tussen verschillende loodgietersbedrijven is te verklaren door twee belangrijke aspecten: het verschil in uurtarief van loodgieters en het verschil in de tijd die zij voor opdrachten nemen. Soms wordt een opdracht bewust vertraagd, om de kosten voor een consument op te schroeven. Hiermee verdient een loodgieter meer aan een opdracht, zonder dat hij meer werk hoeft te verzetten.

 

Om te voorkomen dat u als consument meer voor een loodgietersklus betaalt dan hoogstnoodzakelijk is, raadt de loodgieter uit Dilbeek aan om loodgieters met elkaar te vergelijken.

 

Online loodgieters met elkaar vergelijken

Er zijn verschillende websites waarop de prijzen en kunde van loodgieters vergeleken kan worden. Op dergelijke websites kunnen consumenten vaak een recensie over een loodgieter achterlaten, zodat voor andere consumenten duidelijk is hoe goed een loodgieter zijn of haar klussen uitvoert. Houd er echter rekening mee dat deze beoordelingen niet altijd objectief zijn, omdat loodgieters in sommige gevallen zelf recensies aan een website toevoegen. Zo lijkt het alsof een loodgieter veel beter is, dan dat hij in werkelijkheid blijkt te zijn.

 

Vraag naar advies van de buren

Wellicht heeft een buurman of –vrouw in het verleden al eens hulp van een loodgieter nodig gehad. Vraag naar zijn of haar advies over bepaalde loodgieters bij u uit de buurt, om te kunnen achterhalen hoe goed een loodgieter zijn of haar werk uitvoert. Daarbij is het sterk aan te raden om vooraf te informeren naar de prijzen die een loodgieter voor het uitvoeren van loodgietersklussen rekent. Zo weet u precies wat u kunt verwachten als u een loodgieter inschakelt!