Mocht je als mindervalide in je eigen woning willen blijven leven, is het in sommige gevallen noodzakelijk om aanpassingen door te voeren. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat er voldoende ruimte tussen meubels zit. Zo is het heel eenvoudig om hier tussendoor te manoeuvreren met een rolstoel of rollator. In dit artikel beschrijven we verschillende interieurmogelijkheden voor mindervaliden. Met deze interieurmogelijkheden blijft het mogelijk om in je eigen huis te leven!

#1: een traplift in huis laten monteren

Een van de interieurmogelijkheden, is het gebruik van een traplift. Je kunt hierbij kiezen voor een traplift met een stoeltje en een traplift met een platform. De platformlift voor in huis is handig, wanneer je in een rolstoel zit. Houd er hierbij wel rekening mee, dat er voldoende ruimte in huis moet zijn om deze lift te kunnen plaatsen. Klik hier om meer te lezen over het laten plaatsen van een traplift in huis. Trapliften worden ook tweedehands aangeboden. Zo hoeft de investering in een traplift niet heel groot te zijn.

#2: zorg voor een inloopbad in de badkamer

Naast de mogelijkheid om een traplift in huis te gebruiken, kun je ook voor een bad met een schuif in de zijwand kiezen. Deze schuif maakt het mogelijk om in het bad te lopen, zodat je nooit over de badrand hoeft te stappen. Zeker wanneer je minder stabiel bent, verkleint dit de kans op ongelukken. Bij een douche is het belangrijk om geen douchebak te gebruiken.

#3: laat kozijnen breder maken door een timmermand

Een derde mogelijkheid om comfortabel in je eigen woning te blijven leven, is het verbreden van de kozijnen. Bij een standaardkozijn kan het een hele uitdaging zijn om hier niet tegenaan te botsen met je rolstoel, rollator of scootmobiel. Door het kozijn te verbreden, voorkom je dit! Een timmerman kan je hierbij helpen.