Beleggen is erg populair geworden de laatste jaren. De spaarrente is laag, de kredietcrisis is achter de rug en mensen kiezen ervoor om te beleggen om meer rendement te halen.  Er zijn verschillende manieren waarin je kan beleggen. Denk aan beleggen op de aandelenmarkt, beleggen in obligaties en beleggen in vastgoed. Deze 3 manieren zullen in dit artikel worden besproken. Hierdoor kan je een goede keuze maken in wat voor jou interessant is.

Beleggen in aandelen

De meest populaire en gekozen manier om te beleggen is om te beleggen in aandelen. Hierdoor wordt je aandeelhouder van een bedrijf. Er zijn enorm veel bedrijven waarop kan worden belegd en je kan zelfs beleggen in buitenlandse aandelen. Denk bijvoorbeeld aan het beleggen op de Dow Jones. Het is wel verstandig om je goed te verdiepen in een bedrijf voordat je aandelen gaat kopen. Lees jaarverslagen en bekijk bijvoorbeeld analyses van bekende brokers. Er zijn online ook veel cursussen die je kan volgen om meer kennis en affiniteit te krijgen met het beleggen.

Beleggen in obligaties

Je kan er ook voor kiezen om te beleggen in obligaties. Een obligatie is een lening die je geeft aan de overheid of bedrijf. De overheid leent dus geld van jou en hiervoor krijg je rendement.  Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als een overheid of bedrijf geld nodig heeft voor een investering. Rendement op obligaties is vaak hoog.

Beleggen in vastgoed

Als je vele geld hebt, kan het zeer aantrekkelijk te zijn om te investeren in vastgoed. De laatste jaren is de prijs van een gemiddeld huis in Nederland flink gestegen. Dit komt
onder andere door krapte op de huizenmarkt. Mensen bieden meer dan de vraagprijs en hierdoor kan het zeer aantrekkelijk zijn om te investeren in vastgoed.

Aandelen, obligaties en vastgoed zijn 3 manieren van beleggen die heel interessant zijn en waarmee je een goede rendement kan behalen.