Sim only abonnement is goedkoper dan een ander abonnement. Dit komt omdat het alleen een abonnement is zonder dat je en toestel krijgt. Want de korting die je op je telefoon zou hebben maar wel het gehele bedrag betalen voor je abonnement krijg je nu op je sim only abonnement. En er is nog een andere reden is dat als je een abonnement afsluit met een toestel dat je een heel duur abonnement krijgt. Want daar zitten vaak heel veel belminuten en data bij die je niet eens gebruikt maar wel voor betaald.

Sim only abonnementen worden aan geboden door verschillende providers waaronder virtuele providers. Dit zijn vaak kleine providers met minder naambekendheid. Deze hebben vaak een contract bij de grote jongens zoals T-Mobile, Vodafone en KPN. Omdat ze weinig naamsbekendheid hebben stunten ze vaak met hun prijzen.

Maar hoe kies je de juiste sim only? Bekijk hier de tips.

  • Maak eerste een goede schatting van je verbruik van belminuten, sms’jes en MB’s. Kijk daarvoor naar je abonnement die je nu hebt. Zo kun je het invullen en kun je verschillende sim only vergelijken. Om zo tot de beste keus uit te komen.
  • Voor je MB’s als je veel filmpjes kijkt op YouTube of Facebook dan is het handig om wat extra MB’s te nemen in je abonnement. En wat ook slim is om snel internet te hebben. Dan moet je kiezen voor 4G. Zodat je niet moet wachten voor dat een filmpje geladen is.
  • Beslis ook hoelang je aan een contract wil zitten. Of hem 1 jaar of 2 jaar nemen.
  • Waarschijnlijk heb je al een nummer, bij het afsluiten van een nieuw abonnement controleer even of je nummer behoud kan kiezen.
  • En mocht je een iPhone hebben. Controleer of deze sim lock vrij is dus dat je verschillende providers erin kan doen.