Steeds meer huishoudens kiezen voor een boxspring in huis! Een boxspring biedt hen vaak net wat meer comfort dan een normaal ledikant doet. Een ledikant is lager, wat het daarbij lastiger kan maken om uit bed te komen. Zeker voor mensen op leeftijd! Heb jij ook al eens overwogen om een boxspring in huis te plaatsen? In dit artikel geven we verschillende tips, die je kunnen helpen bij het vergelijken van verschillende boxsprings. Een boxspring kopen doe je tegenwoordig lang niet altijd meer in een fysieke beddenwinkel. Ook op internet vind je diverse verkopers van kwalitatief goede boxsprings.

Kijk naar het formaat van boxspring bedden

Allereerst is het belangrijk om naar het formaat van de boxsprings te kijken. Het bed moet lang genoeg zijn voor jou en je partner. Het is ontzettend vervelend, als je voeten buiten het bed vallen. Iets wat bij lange mensen regelmatig gebeurt tijdens een vakantie in het buitenland. Daarbij wil je dat het bed breed genoeg is, om allebei voldoende ruimte te hebben. Kies je voor een bed van 2.00 meter breed, of voor een model van 1.80 meter? Houd hierbij ook rekening met de beschikbare ruimte in de slaapkamer.

Stijl van een boxspring vergelijken

Naast het formaat van een boxspring, is ook de stijl hiervan belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een boxspring met een houten ombouw, of juist voor een model met een stoffen bekleding? Ook bestaat er een verschil tussen een model met een hoofdsteun en een boxspring zonder een dergelijke steun. Het is vaak afhankelijk van de stijl van de rest van je interieur, welk model boxspring hier het beste op aansluit.

 

Tip: let ook op de kwaliteit van het matras! Het matras bepaalt immers hoe comfortabel een boxspring is. Het ene matras is geschikt voor een zijslaper, terwijl andere matrassen bedoeld zijn voor mensen die op hun rug slapen. Let hier goed op bij het vergelijken van matrassen.