Je ziet vaak dat wanneer mensen voor een lange periode naar het buitenland gaan, of wanneer ze zijn verhuist en ze wachten erop dat het andere huis verkocht wordt dat ze het huis leeg laten staan. Dit is hartstikke zonde want er zijn diverse opties waarmee je ervoor zorgt dat je huis niet leeg komt te staan. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je huis te verhuren, dit kan namelijk bijzonder lucratief zijn en je zorgt er ook mee dat de kans op inbrekers en krakers kleiner wordt. In de zomer zou je het bijvoorbeeld kunnen verhuren aan toeristen, en door het jaar heen zou je het kunnen verhuren aan toeristen.

Mogelijkheden om je huis te verhuren

Het is voor jou door je jaren heen een stuk makkelijker geworden om je woning te verhuren, op het internet bestaan namelijk diverse websites die jouw de mogelijkheid bieden om jouw huis te verhuren. Het is echter zo dat de meeste van deze websites zich richten op een specifieke doelgroep, zoals studenten, toeristen of koppeltjes. Een voorbeeld van websites die deze verhuurdiensten aanbieden zijn Rooming.nl en AirBnb. Het verschil tussen deze websites is echt dat Rooming zich vooral richt op het verhuren voor een langere termijn en dat AirBnb zich vooral richt op de korte termijn. Het is belangrijk om van tevoren goed de voorwaarden te lezen die in jouw gemeente gelden met betrekking tot het verhuren van je woning.

Wees selectief met verhuren

Als je besloten hebt om je woning te gaan verhuren wees dan wel selectief met wie je in huis haalt. In veel gevallen heb jij de autoriteit om de beslissing te maken wie er in je huis komt wonen. Hierdoor heb jij de bevoegdheid om te bepalen wat voor type persoon je in huis haalt, maak daarom een selectie van huurders waarvan jij denkt dat ze betrouwbaar zijn. Het is namelijk uiteindelijk wel zo dat zij in jouw huis moeten gaan wonen en zij moeten ervoor zorgen dat de inboedel knap blijft.