Als u een nieuwe fiets heeft gekocht, wilt u hier zo lang mogelijk op kunnen rijden. Voor optimaal fietsplezier kunt u zelf een aantal maatregelen treffen, waaronder uw fiets verzekeren. In dit artikel vertellen we u de voordelen die het afsluiten van een fietsverzekering met zich meebrengt. Ook leest u een paar andere mogelijkheden waarmee u langer van uw fiets kunt genieten en geven we een paar voorbeelden van fietsen die het verzekeren waard zijn.

Langer genieten

Om lang van uw fiets te genieten, is het belangrijk dat u de fiets regelmatig laat onderhouden door een echte fietsspecialist. Wij raden aan om minimaal één keer per jaar in ieder geval een grote onderhoudsbeurt te laten doen. Dit zorgt ervoor dat uw fiets in een goede conditie blijft en niet wordt verrast met onnodige hoge reparatiekosten. Daarnaast is het aan te raden om uw fiets te verzekeren. Bij de aankoop van een nieuwe fiets is dat vaak niet direct het eerste waar u aan denkt, maar het is zeker net zo belangrijk. Helaas worden er dagelijks nog steeds vele fietsen gestolen. Natuurlijk hoopt u dat ze uw fiets netjes laten staan, maar dat is geen garantie.

Voordelen fietsverzekering

Het allergrootste voordeel van het afsluiten van een fietsverzekering is dat u in ieder geval wél de garantie heeft dat u een nieuwe fiets krijgt als uw fiets toch wordt gestolen. Dat geeft een geruststellend gevoel. Verder is het natuurlijk belangrijk om uw fiets altijd goed op slot te zetten. Koop er desnoods nog een goedgekeurd slot bij, zodat u uw fiets dubbel op slot kunt zetten. Veel verzekeringen eisen dit ook.

Fietsverzekering voor fietsen
Er zijn meerdere aanbieders, waar u een verzekering kunt afsluiten. In principe kan een fietsverzekering voor ieder type fiets worden afgesloten. Vooral bij elektrische en hybride fietsen is het aan te raden om deze te verzekeren. Ook koersfietsen, mountainbikes en gewone fietsen kunnen worden verzekerd. Kortom, bent u zuinig op uw fiets en wilt u graag lang blijven fietsen? Sluit dan een fietsverzekering af!