Als ondernemer is het in de huidige markt nogal lastig om een geschikt kantoorpand te vinden. Dit heeft te maken met de prijzen die tegenwoordig worden gehanteerd, het aanbod dat de markt op dit moment te bieden heeft en de wensen van de ondernemers. Om een kantoorpand naar wensen en behoeften in te richten is er budget nodig en de locatie moet worden uitgekozen. Dus de vraag is eigenlijk: hoe vind ik een geschikt kantoorpand?

Ligging en wensen

Een belangrijk aspect van de zoektocht naar een kantoorpand is de ligging. Ben je vooral actief in de Randstad en komen er veel klanten over de vloer? Dan is het verstandig om een kantoorpand te zoeken dichtbij een snelweg zodat (potentiele) klant jouw pand eenvoudig kunnen bereiken. Wanneer dit niet het geval is zal het natuurlijk niet nodig zijn en dit zal je ook gaan merken in de maandelijkse kosten.

 

Startende ondernemers beginnen over het algemeen in een bedrijfsverzamelgebouw. Dit heeft gewoonweg te maken met de maandelijkse huurkosten en het delen van een internetverbinding. Het kan natuurlijk zo zijn dat je wenst dat er een kantine aanwezig is in het gebouw of het dichtbij een winkelcentrum zit. Houd hier rekening mee tijdens de zoektocht en neem dit mee in de overweging van verschillende panden.

Niet gebonden aan een plek

Wanneer je als ondernemer of werknemer niet gebonden bent aan een vaste locatie zou je ook flexwerken kunnen proberen. Zo zijn er vele flexwerkplekken in Amsterdam en dit kan wellicht ook een oplossing zijn. Voor een kleine vergoeding kwartaal, maand, week of zelfs dag kan je gebruik maken van beschikbare ruimten en ook gebruik maken van wat apparatuur. Denk hierbij aan een gezamenlijke koelkast, een whiteboard en printers/scanners. Natuurlijk ideaal om de kosten te drukken, zodat de dienstverlening ook goedkoper aangeboden kan worden.