In dit digitale tijdperk is het bijna ondenkbaar om geen online shop te hebben. Jaarlijks groeit het aantal webwinkels als kool en naar verluidt gaat deze ontwikkeling de komende jaren nog flink doorzetten. Het maken daarvan is vaak nog ingewikkeld en tijdrovend. Daarom is het verstandig om dit door een professional te laten doen, omdat zij precies weten wat er moet gebeuren. Wanneer u dit uit handen geeft aan een partij, wordt u vaak de vraag gesteld via welk softwaresysteem u dit wilt laten doen. Om daarachter zou u er een paar met elkaar moeten vergelijken. Nu is dit vaak een moeilijke keuze, omdat u waarschijnlijk nog niet de voor- en nadelen weet van elk systeem. In dit artikel lichten we twee bekende softwaresystemen uit die veelvuldig worden gebruikt.

WordPress

Het bekendste systeem dat door veel webwinkels en websites wordt gekozen is WordPress. Tegenwoordig is WordPress Hosting groot aan het worden en is het aan te raden vanwege het gemak en de vele mogelijkheden qua plugins. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid en de legio mogelijkheden die het met zich meebrengt. Personen die nauwelijks met computers werken kunnen omgaan met dit systeem. WordPress kan ook heel makkelijk worden uitgebreid met een aantal plugins, waaronder de bekende SEO Yoast. Echter wordt WordPress veelvuldig gebruikt voor informatieve websites of een kleinere online shop. Voor een grotere webwinkel worden vaak andere platformen gekozen. Wanneer u kiest voor WordPress als systeem voor uw webshop, moet u zichzelf goed afvragen hoeveel producten u gaat verkopen. Als dit er heel veel zijn, is het wellicht beter om voor Magento te kiezen.

Magento

Magento is namelijk een systeem dat speciaal is bedoeld voor grotere webshop. Net als WordPress is het een open source systeem dat voor veel mensen gebruiksvriendelijk is. Veel bedrijven kiezen voor dit platform omdat het voor een webshop heel handig is. Producten kunnen eenvoudig worden gepresenteerd, er kunnen diverse koppelingen worden gemaakt met plugins etc. Bovendien zit het marketingtechnisch ook goed in elkaar. Mocht u dus een grotere webshop hebben, dan raden wij aan om Magento als systeem te kiezen.

Wij wensen u veel succes met uw nieuwe webwinkel!