Sta je op het punt om naar een nieuwe woning te verhuizen? Het verhuizen van je inboedel brengt over het algemeen de nodige stress met zich mee. Zijn alle spullen in de juiste dozen ingepakt? Heb je een verhuisbedrijf of een verhuisbusje om de inboedel te laten vervoeren? Hoe zit het met de verzekeringen voor je nieuwe woning? Enzovoorts. Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen kan het inschakelen van een specialist op het gebied van verhuizingen raadzaam zijn. Er zijn verschillende verhuisbedrijven die je inboedel kunnen inpakken, verhuizen en uitpakken. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar de verhuizing! Kies bij voorkeur voor een woningontruiming specialist, die je woning bezemschoon achter kan laten.

 

Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Het inschakelen van een verhuisbedrijf voor het verhuizen van je inboedel kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je zelf niet hoeft te denken om het veilig vervoeren van je inboedel. Daarbij hoef je niet in een verhuisauto te rijden om je inboedel in je nieuwe woning te krijgen. Veel mensen vinden het behoorlijk spannend om in een grote verhuisauto te rijden.

 

Bij de meeste verhuisbedrijven kun je vooraf zelf aangeven welke klussen je aan het verhuisbedrijf wilt uitbesteden. Is het voldoende als het verhuisbedrijf je ingepakte inboedel verhuist? Of wil je bijvoorbeeld ook dat het verhuisbedrijf je inboedel inpakt?

 

Je woning bezemschoon achterlaten

In de koop- of huurvoorwaarden van een woning staat vaak beschreven hoe een woning aan het eind van de looptijd achtergelaten moet worden. Vaak staat dit beschreven als “bezemschoon”, wat betekent dat een volgende bewoner direct in de woning moet kunnen trekken. Gordijnrails, lampen en bijvoorbeeld een vloerbedekking moeten in zo’n geval verwijderd zijn. Een woningontruiming specialist kan je hierbij helpen, door deze taken van je over te nemen. Zo kun je jezelf gaan richten op het inrichten van je nieuwe woning!