Wanneer u net een nieuwe onderneming bent gestart, wilt u natuurlijk dat deze snel onder de aandacht wordt gebracht bij uw doelgroep. U wilt immers zo snel mogelijk klanten binnenslepen, omzet behalen en uw concurrentie afschudden. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want hoe gaat u dat voor elkaar krijgen? U moet eerst beschikken over een plan om promotie te kunnen maken. In dit artikel gaan we er paar benoemen zodat u straks kunt genieten van bezoekers en omzet.

Posters

Een wellicht een wat oudere tactiek, maar nog steeds één van de succesvolste is om uw bedrijf te promoten is door middel van posters. Deze kunt u namelijk overal ophangen. Denk bijvoorbeeld aan bushokjes, op prikborden in winkelcentra’s en op openbare plekken. Op deze locaties komen veel mensen die dan de mogelijkheid hebben om uw poster onder ogen te komen. Bij interesse in uw producten of diensten, bestaat de kans groot dat ze uw website gaan bezoeken en wellicht contact met u opnemen. Tevens bestaat de mogelijkheid dat ze zelf een aankoop gaan doen. Het ontwerpen en verspreiden van posters is een relatieve goedkope manier om meer klanten binnen te halen en uw omzet te vergroten. Probeer het is uit en wie weet boekt u daar nog leuke resultaten mee.

Vlaggen

Een niet veel gekozen manier, maar wel één die zeer effectief kan werken om meer klanten te werven is door middel van vlaggen. U kunt tegenwoordig een vlag laten bedrukken met uw bedrijfsnaam en logo. Deze kunt u vervolgens weer buiten hangen zodat voorbijgangers uw onderneming kunnen herkennen. Normaal hangt u deze alleen bij uw bedrijf, maar hoeveel potentiële afnemers trekt u daar mee? Probeer uw vlaggen op meerdere plaatsen te laten hangen. Helemaal op plekken waar veel mensen komen. Denk bijvoorbeeld aan een beurs. Vaak gaat het om het eerste contact met een klant. Zodra ze uw vlag zien, raken deze mensen geïnteresseerd en gaan ze op zoek naar meer informatie op het web. Zodoende gaat het balletje rollen en kunt u gericht klanten gaan werven.